Actueel

Heeft u een allergie of intolerantie, zoals bijvoorbeeld lactose, gluten of fructose?
Hier houden wij met de lunch en tapas graag rekening mee!

Mocht u hier vragen over hebben of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bel of mail gerust!

De nummer 5 van Nederland en provinciewinnaar in de Misset Horeca Koffie Top 100!

De Misset Horeca Koffie Top 100 is een jaarlijkse ranglijst waarbij de koffie en de beleving rondom koffie centraal staan.
Deze ranglijst wordt bepaald op basis van een bezoek van de vakjury en een mystery guest visit.
Naast de beoordeling van kennis, bereiding en presentatie van de koffieproducten, wordt er ook gekeken naar hygiëne, ondernemerschap, gastvrijheid en productbehandeling van de barista.
Na vijf succesvolle jaren binnen deze Koffie Top 100, deed Terlago dit jaar voor de zesde keer mee en weet zichzelf dit jaar te overtreffen.
Bar Restaurant Terlago uit Horst was dit jaar één van de 250 deelnemers en was goed voorbereid voor het onaangekondigd bezoek van de vakjury.
Bij het jurybezoek heeft Yvonne Reijnders, eigenaresse van Terlago, de smaak afgesteld en heeft Fennie Wagemans de koffies bereid en geserveerd voor de jury.
Hierbij wordt er naast kennis en presentatie ook gelet op smaak, mondgevoel en textuur van de te beoordelen koffie, espresso en cappuccino.
Hierna werd bekendgemaakt dat Terlago bij de 132 best scorende bedrijven hoort en doorging naar de tweede ronde.
Deze 132 koffiezaken werden opnieuw bezocht, maar dit keer anoniem door een mystery guest.
Op basis van de behaalde resultaten werd de top-100 samengesteld en bekendgemaakt welke koffiezaken hiervoor in aanmerking zijn gekomen.
Naast het heugelijk nieuws dat Terlago ook dit jaar in de Koffie Top 100 zit, werden zij door de organisatie op de hoogte gesteld dat zij dit jaar binnen de top-5 zijn gevallen.
Deze vijf zaken werden opnieuw bezocht door de hoofdjury.
Net als bij het jurybezoek heeft Yvonne de smaakafstelling gedaan en heeft Fennie wederom de koffies bereid en geserveerd, waarbij de koffieproducten opnieuw werden beoordeeld.
Daarnaast was er vanuit de hoofdjury veel interesse voor het verhaal van Yvonne over ondernemerschap, bedrijfsvoering en eventuele toekomstplannen. Hierna is de definitieve ranking bepaald die op 25 september op een feestelijke wijze bekend werd gemaakt.
Terlago kan vol trots mededelen een vijfde plaats behaald te hebben in de Koffie Top 100 en daarnaast zijn zij ook provinciewinnaar van Limburg geworden.
“Iedere dag streven wij er naar om de gasten een goede kop koffie te serveren, waarbij elke koffie met veel aandacht wordt bereid.
Het is belangrijk dat ik samen met mijn team blijf ontwikkelen en daarbij worden wij erg goed begeleid door Koffiebranderij Peeze.
Een plaats in de Koffie Top 100 is ieder jaar een beloning voor ons.
Na jarenlang mijzelf en mijn team te blijven uitdagen en ontwikkelen, kunnen wij nu vol trots terugkijken op een ontzettend mooi resultaat.”, aldus Yvonne.